13 Gratis Lydbøger Til Børn

Vil du gerne finde en rigtig god lydbog eller en god bogserie til dit barn, har vi her fundet nogle rigtig gode muligheder frem til dig. Nogle af lydbøgerne kan du lytte gratis til på eks. Youtube, mens du kan lytte til andre af bøgerne eller serierne gratis i 30-45 dage hos eks. Mofibo eller BookBeat.

Det kan være en fordel at lytte til lydbøger i en app som eks. Mofibo, da du her nemt kan finde tusindvis af børnebøger som lydbøger, der er automatiske bogmærker, og der kommer hele tiden nye bøger til. Lytter du til lydbøger på eks. Youtube, ved du aldrig, hvornår videoen kan blive fjernet, det er svært at lave bogmærker, så du kan lytte videre dagen efter, og kvaliteten er ikke altid den bedste. Men det kan virke som et godt alternativ, hvis du ikke har lyst til at betale for lydbøgerne.

Ellers så husk at gøre brug af din gratis prøveperiode, som du kan få hos stort set alle lydbog tjenester.

13 lydbøger til børn du kan høre med gratis prøveperiode

Herunder kommer vi med en liste på 13 bøger eller serier til børn, du kan få adgang til med en gratis prøveperiode hos eks. Mofibo. Længere nede kan du finde en liste over gratis lydbøger til børn, som du finder på eks. Youtube.

Harry Potter

Den nok mest populære serie inden for børne- og ungdomsbøger må siges at være Harry Potter. Har dit barn endnu ikke lyttet til den forrygende fortælling om den magiske dreng, der skal starte på Hogwarts, er det da bare på tide. På Mofibo finder du hele serien om Harry Potter, lige fra Harry Potter og De Vises Sten til Harry Potter og Dødsregalierne.

Ternet Ninja

Er dit barn glad for Ternet Ninja af Anders Matthesen, og vil han eller hun meget gerne lytte til lydbogen, kan dette også lade sig gøre hos Mofibo. Her finder du hele fortællingen om Aske og hans ninja-dukke, der hjælper ham med de problemer, han nu engang roder sig ud i. Du kan også finde Ternet Ninja 2 derinde, som du bare kan fortsætte direkte med, når du har hørt den første igennem. Nok en af de bedste nyere børnebøger, der er lavet i Danmark.

Emil fra Lønneberg

Du kan også vælge en god gammel klassiker, som du sikkert selv har set mange gange i tv, og som du måske endda selv havde mulighed for at lytte til som lydbog, dengang du var lille. Emil fra Lønneberg er en rigtig god fortælling om drengen Emil, og alle de skarnstreger han nu engang render og laver på den svenske gård, hvor han og familien bor. Det går aldrig stille for sig, når Emil er i nærheden. Om det så er ved at hejse lillesøster Ida op i flagstangen, eller det er ved at stikke hovedet i suppeterrinen.

Peter Plys

Er dit barn vild med Peter Plys, kan jeg glæde dig med, at der ligger rigtig mange gode fortællinger om vores alle sammens søde bamsebjørn inde hos Mofibo. Og det gode ved det hele er, at det er Lars Thiesgaard, der læser historierne op. Thiesgaard er vedkommende med de tusinde stemmer, og det er blandt andet ham, der i tegnefilmene ligger stemme til Grisling. Du finder blandt andet Peter Plys og Påskeægget, Peter Plys og Blæsevejrsdagen og Peter Plys og Den Tilgivende Ven samt mange, mange flere. Du kommer ikke til at mangle historier om Peter Plys.

Rasmus Klump

Er dit barn glad for Rasmus Klump, Pelle, Skæg og Pingo, eller drømmer det bare om alle de pandekager, som Rasmus Klump og hans venner får lov til at spise i hver eneste historie, kan den lille lytte til meget mere Rasmus Klump nu. Der er nemlig en lang række af Rasmus Klump historier inde hos Mofibo. Der er Rasmus Klump i Cirkus, Rasmus Klump i Vanskeligheder, Rasmus Klump i Pyramiderne og mange, mange flere, som I kan gå i gang med at lytte til lige her og nu.

Peter Pedal

Hvordan går det mon for Peter Pedal og manden med den gule hat? Peter Pedal er en sød lille abe, der tit kommer ud i nogle værre problemer, men det ender jo altid med at gå meget godt i sidste ende. Og så er hans ven, Manden med den gule hat, altid ved hans side, hvis der skulle være brug for det. Find Tillykke, Peter Pedal, Peter Pedals Svømmetur og Peter Pedal På Stranden samt bunker af andre gode historier om Peter Pedal. Små søde fortællinger, der er perfekt til at falde i søvn til.

Gummi-Tarzan

Hvordan er det nu, det går med Gummi-Tarzan? Bliver han nogensinde stærk, og stopper de store drenge med at give ham buksevand? Det kan du og dit barn finde ud af nu, hvor I kan gå i gang med at lytte til Ole Lund Kirkegaards klassiker Gummi-Tarza, der i denne version er læst op af altid hyggelige Peter Frödin. Det er nok en af de mest populære børnebøger på netop Mofibo, hvor du også finder mange andre gode historier fra den selv samme Ole Lund Kirkegaard, som også står bag gode titler som Hodja fra Pjort og Orla Frø-Snapper.

Den Utorlige Historie Om Den Kæmpestore Pære

Har dit barn endnu ikke hørt Den Utrolige Historie Om Den Kæmpestore Pære, er det bare på tide at få sat den på. Det en rigtig god børnebog skrevet af Jakob Martin Strid, og den tager omkring 40 minutter at få læst op. Det er igen Lars Thiesgaard, der er oplæseren på bogen, hvor vi skal høre om det rolige liv i Solby og om vennerne Mitcho og Sebastian, der snart skal finde ud af, hvordan den kæmpe store pære skal hjælpe dem. Der er nok af spørgsmål at få svar på i denne perle af en børnebog.

Karius og Baktus

Hvem kan ikke huske Karius og Baktus? Det er nok en bog, som vi alle sammen er vokset op med, og som dine børn også har mulighed for at vokse op med nu. Der er nok stadig mange af os, der tænker tilbage på Karius og Baktus, når vi tænker på huller i tænderne eller på at børste tænder. De to karakterer har i mange år været med til at få alle danske børn godt i gang med at børste tænder, og det kan også hjælpe dine børn godt på vej.

Vitello

Har dit barn endnu ikke oplevet de mange vilde fortællinger om Vitello, er det bare med at få sat dit barn i gang med de skønne historier, som du kan finde rigtig mange af inde hos Mofibo. Der ligger nemt over 30 lydbøger i serien om Vitello, hvor du bl.a. kan finde klassikere som Vitello Begynder i Skole, Vitello Vil Have En Far, Vitello Ridser En Bil og mange, mange andre. Det er en let og rigtig god serie af lydbøger for børn, som du bare kan gå i gang med at lytte til med det samme, hvis du opretter en gratis prøveperiode.

Villads fra Valby

En anden sjov karakter for børn, der også har fået sin helt egen serie af lydbøger, er Villads fra Valby, der også har mange historier liggende om sig hos Mofibo. Her kan du blandt andet finde Villads fra Valby Vasker En Baby, Villads fra Valby Køber Slik, eller hvad med Villads fra Valby Har Fødselsdag? Disse bøger kan også hjælpe dine børn rigtig godt på vej til at lære om, hvad en fødselsdag er, hvordan man lærer klokken eller holder jul. Der er mange gode scenarier, som er blevet til fortællinger i Villads fra Valby serien. De er værd at gå i gang med.

Pippi Langstrømpe

Og så kan vi jo ikke nævne børnebøger eller lydbøger for børn uden ikke også at komme en tur forbi den sejeste pige i verden, nemlig gode gamle Pippi. Pippi bor alene sammen med sin hest og abe, Hr. Nilsson. Pippi er kendt som den stærkeste i verden, hendes far er sørøver-konge, og så har hun sine to gode venner Tommy og Annika. Pippi er også lavet som tv, hvor dine børn kan se eventyrerne folde sig ud på skærmen også. Men hvis de gerne vil lytte til historierne som lydbøger, er det også en mulighed.

Prop og Berta

Og vi kan heller ikke komme udenom historierne om Prop og Berta, som er så søde og hyggelige, så ethvert barn vil falde pladask for både Prop og Berta, når de går i gang med at lytte til dem. For slet ikke at snakke om Tyttebøvserne, der også er med i næsten hver fortælling. Prop og Berta er også lavet i mange fortællinger, blandt andet Prop og Berta i Cirkus, Prop og Berta og Borgmesterkæden, eller hvad med Prop og Berta og Den Stjålne Politibil? Der er rigeligt med gode fortællinger at gå i gang med inden for Prop og Berta serien.

Gratis lydbøger til børn som du finder på Youtube

Hvis du ikke er interesseret i at blive medlem hos Mofibo eller BookBeat, kan du også vælge at finde gratis lydbøger til dit barn på Youtube, hvor der også er en række muligheder. Herunder har vi fundet en række gratis lydbøger til børn til dig, som du nemt kan sætte på via Youtube.

Otto er et næsehorn

Otto er et næsehorn er Ole Lund Kirkegaard ligger frit til at høre inde på Youtube. Otto er et næsehorn handler om drengen Topper, der bor i det røde hus over for havnen. En dag finder han en trylleblyant, som han tegner et næsehorn med. Men da det er en magisk blyant, bliver tegningen til live, og frem kommer der et meget sultent næsehorn. Hvad gør man så lige med det? Det kan I høre meget mere om i denne søde fortælling og en af de mange gode klassikere fra Ole Lund Kirkegaard, som også har lavet mange andre gode børnebøger.

Folk og røvere i Kardemommeby

Thorbjørn Egner står bag denne gamle klassiker, som hedder Folk og Røvere i Kardemommeby. Det er her, vi kender sangene om Kasper, Jesper og Jonatan, og måske husker du også den gode gamle Tante Sofie? Der er mange skønne karakterer med i denne fortælling, som du altså lige nu også finder til fri aflytning inde på Youtube. “Vi lister os afsted på tå, for vi skal ud at røve” lyder bare en af stroferne fra en af de mest kendte børnesange, der nok findes. Gå i gang med at lytte til lydbogen gratis nu.

Pippi på de syv have

Hvis dit barn gerne vil i gang med at lytte til Pippi, men I ikke er interesseret i at bruge jeres 30 dage gratis hos Mofibo, kan I også finde en af fortællingerne lige nu på Youtube, hvor det er gratis at lytte til den. Det er historien om Pippi på de syv have, som måske er en af de bedste historier om den rødhåret pige fra Sverige. Hør også alt om Tommy og Annika, Pippis hest eller aben Hr. Nilsson, der naturligvis også altid er med i alle historier om verdens stærkeste pige. Du kan gå i gang med at lytte til den på Youtube nu.

Asterix

Måske er Asterix og Obelix også et par favorit-karakterer hjemme hos jer? Så er det jo bare med at komme i gang med at lytte til nogle af de gratis bøger om netop Asterix, der er at finde på Youtube. Her slås de altid med de gæve gallere, efter at vores venner har fået en god slurk trylledrik. Men kan de klare alle problemer? Og hvad hvis der en dag ikke længere er mere trylledrik i gryden? Du kan lytte til mange gode historier om Asterix og Obelix på Youtube her og nu, som du kan klikke dig ind til her.

Max og Antonette

Sidst, men ikke mindst, vil vi også gerne slå et slag for Max og Antonette, som var et hørespil for børn lavet tilbage i 1990’erne. Det holder dog stadig i dag, det kan vi ikke komme udenom. Her kan du høre både fortællinger og sange fra Max og Antonette, som skal finde vej gennem den trafikkerede storby uden at blive kørt over eller fare vild undervejs. Det er historien om et pindsvin og en rotte, der ender med at blive rigtig gode venner på vej til at finde hjem til Max’ forældre, efter at han er faret vild i kloaksystemerne inde i byen.